søndag 15. juni 2014

Studietur til Grimstad med befaring på 2 bedrifter.

Etter samlingen  første kvelden, hvor vi hadde litt oppsummering av studiet til nå, og litt informasjon om hospiteringen vi hadde gjennomført hver for oss, var gutta klare for nye utfordringer. Her ser vi elever og lærer klare til å utforske produksjonslinjen ved Arendal Bryggeri.



Transportbånd på kryss og tvers, opp og ned, og hit og dit.Det var ikke lett å forstå hvordan all automatikken virket ved produksjonslinjen, eller hvorfor det var nødvendig med så mange og lange transportbånd. Det man helt sikkert kan fastslå er at produktet slett ikke er kortreist... Det som forundret meg mest var hvor ofte noe gikk  galt i produksjonen, for meg virket det som om det var et relativt stort svinn av ølbokser, og ikke minst av øl...!

Et lite Arkiv over varer  produsert ved bryggeriet.




I avdelingen med brusproduksjon virket svinnet mye lavere,  der ble brusen tappet på flasker i stedet for bokser.



Vi fant et fint sted og ta en liten pause mellom bedriftsbesøket på Arendals Bryggeri og bryggeriet den nøgne ø.
Der fikk vi også kjøpt oss litt mat og mye godt drikke...!
Jeg spiste der blåskjell for første gang i mitt liv, og er fremdeles i live i skrivende stund ...:)`



Her er vi på guidet tur inne på fabrikken på den Nøgne Ø. Vi ble vist rundt av ei dame fra Malaysia. Hun var meget dyktig og fortalte entusiastisk om både historien til fabrikken og om produksjonsmåter. Hun var også meget dyktig til å gi oss smaksprøver av alle produktene som blir produsert ved fabrikken. (Tor på BA tok bildet)




Etter bedrifts-befaring nr. 2 var det godt å kunne komme tilbake for å ta en liten pause før vi begynte på evalueringen.
Det ble mye oppsummering og diskusjonen videre ut over kvelden.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar